Mijn visie en aanpak

 

Mijn visie en aanpak

Ik kijk naar teams met een systeembril. Ik richt me in eerste instantie dus niet op de individuen binnen het team, maar op de interactie tussen de leden.

Er zijn patronen tussen mensen ontstaan die niet (meer) functioneel zijn en die van belang zijn om te onderzoeken en om zicht op te krijgen voordat het team een volgende stap kan zetten. Mijn aanpak als teamcoach is dat ik observeer en reflecteer op wat ik waarneem terwijl het team werkt aan verbetering. Met mijn interventies houd ik een spiegel voor en bied ik handvatten waarmee het team verder kan. Vaak is het ook aan de orde om meer begrip en waardering te krijgen voor de onderlinge verschillen in het team. Dan maak ik graag gebruik van het Insights® Discovery Profiel of werk ik met kernkwadranten.

Werkwijze

Als eerste stap doe ik een intake waarbij ik met jullie bespreek wat er aan de hand is en wat de wensen en verlangens zijn voor de samenwerking. Dan maak ik een voorstel voor een passende aanpak. Geïnteresseerd? Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek.